HVAD BØR JEG SKRIVE PÅ MIT KÆLEDYRS ID-PLADE?

Du har valgt din foretrukne ID-plade til kæledyret her på TG Tag, og nu spekulerer du på, hvad du skal skrive på ID-pladen?

Hundekontrol loven fra 1992 kræver, at en hund skal have adresse, postnummer og dit efternavn på hundetegn eller selve halsbåndet, hvis den er på et offentligt sted.

Du skal altid huske, at hundetegn skal kommunikere vigtige oplysninger på hundens vegne. Hvis han blev fundet af en fremmed, hvad vil du så, at han skal sige til dem? Det er bedst at tænke på hundetegnet som fred i sindet, hvis du en skønne dag skulle blive adskilt fra dit kæledyr.

Navn

Hundeejere har meget delte meninger om dette. Nogle foretrække at medtage hundens navn, mens andre foretrækker at udelade det (nogle mener, at det kan hjælpe tyveknægte, hvis de angiver hundens navn) og i stedet kun medtage familiens efternavn. Glem dog ikke Hundekontrol loven fra 1992 nævnt ovenfor.

Adresse

Som nævnt ovenfor, skal du mindst have dit hjems adresse og postnummer. Dette er også praktisk, hvis din hun kan lide at strejfe i dit nabolag. Folk vil kunne bringe hunden direkte tilbage til dig uden at involvere en dyrlæge eller ekstra omkostninger. Husk dog altid at opdatere adressen, hvis du flytter.

Telefonnumre

Det er altid bedst at inkludere et opdateret telefonnummer på pladen, så enhver, der finder din hund, kan kontakte dig med det samme. Overvej også, hvor nemt det er at få fat i dig på det nummer. Arbejder du et sted, hvor du ikke kan se på telefonen i dagens løb? I så tilfælde kan det være bedst at inkludere endnu et nummer, måske for et familiemedlem, som kan kontaktes hele dagen. En landlinje & et mobilnummer anbefales også, men igen skal man huske at holde numrene opdateret.

Eventuelle ekstra ting

Hvis der er plads, skal du altid medtage eventuelle oplysninger, du mener er vigtige for dit kæledyrs sikkerhed og tryghed. Har han brug for medicin? Er han døv? Har han fødevareallergier? Den slags oplysninger kan være afgørende i en situation, hvor dit kæledyr er hos fremmede. Det kan også være en god ide at angive, at dit kæledyr er mikrochippet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *