7 faktorer, du skal tage i betragtning, når man køber et udendørs varmeapparat

For at afgøre hvilket udendørs varmeapparat er det bedste valg for din have eller terrasse, er det vigtigt, at du forstår, hvad mulighederne er, og afgør hvilke prioriteter er vigtigst for dig. Følgende er nogle af de vigtigste faktorer at holde sig for øje og funktioner, man skal være klar over, når man søger efter det bedste udendørs varmeapparat.

1. Hvordan vil du bruge det?

Dette må nok siges at være det vigtigste, du skal tage i betragtning, når du skal købe et. Størrelsen og faconen på din have og terrasse, de situationer, du vil bruge det i, hvor mange personer, der normalt vil være til stede og vil benytte sig af varmeapparatet — det er vigtigt klart at definere alle disse faktorer og tage dem i betragtning, så du vælger et udendørs varmeapparat, der vil opfylde dine behov.

Hvis din udendørsplads er begrænset og du og dine venner som regel holder jer til et enkelt bord eller område, når i er udenfor, kan et varmeapparat i bordmodel være sagen. Hvis du har et overdækket eller lukket sted, du vil holde varmt, er du nødt til at se bort fra alle muligheder undtaget de elektriske udendørs Solamagic varmeapparater.

Hvis du gerne vil have varmeapparatet i centrum, når du holder sammenkomster, i stedet for at det bare er noget praktisk, der skal være i baggrunden, er det mest hensigtsmæssigt at få en brand pit. Det bedste valg afhænger helt på sammenhængen og dine personlige præferencer.

2. Pris

Prisen for de forskellige muligheder varierer en hel del baseret på den størrelse, type og stil, du vælger. Mange varmeapparater i bordmodel vil koste et sted mellem 350 kr. og 1400 kr.

Opretstående varmeapparater (gulvmodeller) vil som regel koste over 1400 kr. og kan komme helt op over 7000 kr. for modeller, der kører på naturgas. Hængende og vægmonterede varmeapparater har lignende store prisforskelle afhængigt af størrelse, ydeevne og stil. Du kan finde modeller for under 700 kr., men du kan sagtens komme til at betale over 7000 kr. for større og mere effektive varmeapparater.

Brand pits og chimeneas koster som regel omkring 1000 kr. Du kan finde modeller for omkring 700 kr. hvis du ikke har noget imod en lille, enkel brand pit eller chimenea, men du kan finde større, der er lavet af bedre materialer og pænere designs, hvis du er villig til at betale mere.

Det er en god ide at have en ide om, hvad du har råd til, så du ved, hvilken prisklasse, du skal søge i. Nogle af de dyrere modeller er flotte og kan være værd at flotte sig på – og i tilfælde af, at de kører på naturgas, kan de spare dig penge i det lange løb – men hvis dine behov og ønsker er enkle, er der ingen grund til at betale mere, end du behøver.

3. Ydeevne

Ydeevnen for dit udendørs varmeapparat vil være bestemmende for, hvor stort et område det opvarmer. Et varmeapparats ydeevne måles som regel i British Thermal Units (BTU). Jo højere BTU, desto mere varme afgiver varmeapparatet, og fabrikanten vil angive i deres reklamematerialer, hvor meget plads, deres modeller opvarmer, men husk, at det afhænger af mange faktorer, hvor langt varmen rækker, såsom hvor koldt det er udenfor.

Mål som BTU og effekt kan være nyttige, når du skal sammenligne de forskellige modeller med hinanden, men sommetider kan de være misvisende. Foruden at tage i betragtning, hvilken ydeevne fabrikanten siger, deres produkt har, bør du se på, hvad kunderne siger i deres anmeldelser. De giver som regel et mere nøjagtigt billede af, hvor effektivt et varmeapparat er, og hvor meget plads, du kan forvente, det vil opvarme under forskellige klima- og vejrforhold.

4. Sikkerhed

Varmeapparater er forbundet med risici. En stående terrassevarmer (gulvmodel) skal tynges ordentligt ned, så den kan modstå blæsevejr – hvis den vælter, mens den er tændt, risikerer du en ildebrand. Mange modeller vil være udstyret med en automatisk slukkefunktion til formålet. Hvis stærk vind er almindeligt, hvor du bor, bør du helt sikkert finde en model, der tilbyder denne funktion. Eller sørg i det mindste for at finde en måde at forankre varmeapparatet på.

Alle gas- eller brændefyrede varmeapparater bør bruges på åbne steder. Hvis du placerer den på en lukket eller tildækket terrasse, risikerer du både kulilteopbygning og brandfare. Elektriske varmeapparater er som regel denne sikreste mulighed, men du skal stadig være forsigtig med ikke at placere dem for tæt på meget brandbare materialer.

Siden en brand pit til baghaven involverer åben ild, er de den form for udendørs varmeapparat, man skal være mest forsigtig med. Sørg for altid at slukke ilden fuldstændigt, når du er færdig, og sørg for at holde ilden i selve pitten, så den ikke breder sig.

Som med mange ting, afhænger meget af sikkerheden med udendørs varmeapparater af brugeren. Hvis du læser brugsanvisningen for dit udendørs varmeapparat og er forsigtig med, hvordan du bruger det, kan du reducere risikoen betydeligt.

5. Typisk vejr

Det typiske klima, hvor du bor, vil have indflydelse på, hvor meget varme du får brug for, og hvilken type varmeapparat giver mest mening. Hvis dit område får jævnlig regn, vil en brand pit ikke blive brugt ret tit. Hvis du ofte ser stærk blæst, kan det være svært at holde et opretstående varmeapparat til terrassen på højkant.

Overvej, hvordan vejret som regel er på de årstider, hvor du er mest interesseret i at bruge dit udendørs varmeapparat, og sørg for at vælge en model, der vil være praktisk for klimaet.

6. Æstetik og atmosfære

Der er folk, der vil være tilfreds med hvilket som helst varmeapparat, der fungerer. Andre vil ønske en, der forbedrer udseendet af deres have eller terrasse. De fleste opretstående modeller falder i den funktionelle kategori, men nogle af dem er designet til at føje et æstetisk islæt til det sted, hvor du placerer dem. Mange mennesker vælger et varmeapparat med åben ild for den ekstra hygge, det giver.

Hvis udseende og atmosfære er vigtige faktorer for dig, skal du give dig god tid til at se på mulighederne og se, hvad for nogen af dem har et udseende, du synes ville se godt ud på dit udendørsområde.

7. Brugervenlighed

Visse udendørs varmeapparater er enormt lette at bruge fra det øjeblik, du anskaffer dem, og så længe du har dem. Andre vil kræve en del arbejde og vedligeholdelse fra din side.

Hvor svært vil det være at tænde for varmeapparatet? For de fleste elektriske og gasmodeller er det så let som at trykke på en kontakt. For en brand pit eller en chiminea vil det tage lidt mere tid og lidt flere kræfter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *